Skip to main content

Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου: Θα είναι η πρώτη που θα μπει στην Ευρωβουλή με τον σκύλο της;

Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου: Θα είναι η πρώτη που θα μπει στην Ευρωβουλή με τον σκύλο της;

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να δώσει μία ευκαιρία στην Ελλάδα να αναπτύξει όλα τα καλά που έχει, γιατί είναι μία χώρα που θα μπορούσε να είναι Παράδεισος», είπε, μιλώντας στο protothema.gr, η υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη
Μία ακόμα μάχη ετοιμάζεται να δώσει η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου. Η 34χρονη ιδρύτρια της Σχολής Σκύλων Οδηγών-Τυφλών «Λάρα», είναι υποψήφια
ευρωβουλευτής με τους «Ελληνες Ευρωπαίους Πολίτες» του Γιώργου Χατζημαρκάκη και μίλησε στο protothema.gr για τη θέση που διεκδικεί στο Ευρωκοινοβούλιο, το όραμά της για την Ευρώπη, αλλά και για την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών στη Γηραιά Ήπειρο.

Το 2009 στις εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής του Νομού Ηρακλείου με τους Οικολόγους Πράσινους, ωστόσο, σε αυτές τις ευρωεκλογές αποφάσισε να κατέβει με το κόμμα του Γιώργου Χατζημαρκάκη, γιατί, όπως είπε: «Δεν είναι αλλού, είναι εδώ. Δεν είναι δήθεν. Παλεύει για κάτι ουσιώδες. Μου επέτρεψε να είμαι αυτή που είμαι και με άκουσε με προσοχή».
Η κυρία Γκέρτσου, που είναι τυφλή σχεδόν εκ γενετής, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε την ανάγκη να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει Ευρώπη, αλλά και οι Έλληνες ευρωβουλευτές τον ρόλο τους.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι ευρωβουλευτές και δεν έχουν επικοινωνία μαζί τους. Στην Ευρωβουλή δεν πας μόνο για να κάνεις τα ταξίδια σου. Δεν είσαι διακοσμητικό στοιχείο, πρέπει να παράγεις έργο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εάν εκλεγεί θα παλέψει «όλοι οι άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν ίσα δικαιώματα και τα κονδύλια που δίνει η Ε.Ε. για την Ελλάδα να πηγαίνουν στα έργα και όχι στις τσέπες μερικών».

Όπως σημείωσε, «αυτό που πρέπει να αλλάξει στην Ευρώπη είναι να γίνει μία πραγματική ένωση και όχι να θεωρείσαι μετανάστης σε άλλα κράτη-μέλη. Να υπάρχουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά σε όλες τις χώρες και να μην κυριαρχεί αυτή η α��ισότητα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Η Ευρώπη θα έπρεπε να δώσει μία ευκαιρία στην Ελλάδα να αναπτύξει όλα τα καλά που έχει, γιατί είναι μία χώρα που θα μπορούσε να είναι Παράδεισος».

Όσον αφορά στην ενίσχυση που παρουσιάζουν οι ευρωσκεπτικιστές και οι ακροδεξιοί στην Ευρώπη, η κυρία Γκέρτσου, δήλωσε πως «είναι ένα κύμα αντίδρασης που έχει προκύψει από όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια λόγω της πολιτικής που ακολουθείται». «Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε, σημειώνοντας ότι εάν η Ευρώπη ήταν μία ένωση που δεν θα χωριζόταν σε Βορρά και Νότο και θα υπήρχε ίδια και ίση αντιμετώπιση όλων των κρατών-μελών, τότε δεν θα ήταν τόσο έντονη αυτή η αύξηση των δύο παραπάνω ρευμάτων.

Η ίδια, αν εκλεγεί, όπως είπε στο protothema.gr, θα παλέψει κατά τη διάρκεια της θητείας της για μία Ευρώπη, που θα είναι «μάνα» για όλες τις χώρες και όλους τους λαούς και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε κράτη και πολίτες, αλλά και για μία Ευρώπη που θα δώσει στην Ελλάδα την θέση που της αξίζει και δεν θα την αντιμετωπίζει σαν «ασθενή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης