Skip to main content

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΌΤΗΤΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aoristies-placeholder image
3a %CE%99%CE%95%CE%A1. %CE%B9%CF%83%CF%84.2
Να μερικά δειγματα Ιεραρχικής πατερικής σοφίας ।χριστιανικής αγάπης,ηθικής και ήθους
Εάν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις στάχτη και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και πύον και τα δόγματα τους γεμάτα σκουλίκια।
Και όπως ο πολύς σίελος, που εξέρχεται από παιδικό στόμα, πολλές φορές λερώνει τροφή και ποτό, έτσι και οι λόγοι, που απορρέουν από το στόμα των Ελλήνων είναι μάταιοι και ακάθαρτοι…και όπως τα παιδιά γυμνώνονται χωρίς συναίσθηση και δεν κοκκινίζουν, έτσι και οι Ελληνες κυλιούνται μαζί με πόρνους και μοιχούς και παραβαίνουν τους νόμους της φύσεως και επινοούν παράνομες μίξεις।
Μάλιστα। Και ποιός τα γράφει αυτά; Ο από την Αντιόχεια της Συρίας καταγόμενος, Γιοχάναν η Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αυτός με το χρυσό στόμα, πρώην καλόγερος, πρώην επίσκοπος, πρώην πατριάρχης…φιλέλληνας μέχρι το κόκκαλο, που αποκαλεί τους Ελληνες εχθρούς και μετά βδελυγμίας αποστρέφεται την ελληνική φιλοσοφία που είναι γεμάτη περιττώματα, σκουλήκια και πύον।
Ο δεύτερος του μεγάλου στερεώματος της ορθοδοξίας αστέρας, από την Νεοκαισάρεια του Πόντου, είναι ο Βασίλειος ο Μέγας του οποίου το όνομα ήταν Μαζέτας, που έγραψε για τους Έλληνες ότι। Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο στόμα το Ισραήλ। Αυτόν πάλι τον μεγάλο προστάτη των ελληνικών γραμμάτων, τον πείραξε που οι Έλληνες δεν συμπαθούσαν απ΄ό,τι γράφει, τους φίλους του Ισραηλίτες। ‘Η μήπως ήταν και αυτός Εβραίος και δεν το ξέρουμε; Και, βέβαια, που να ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια του;
Τρίτος της παρέας των προστατών, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος η Ναζιανζηνός, δηλαδή από τη Ναζιανζό της Καππαδοκίας, φίλος και προστατευόμενος του Βασιλείου- βλέπετε ότι και μέχρι σήμερα τηρείται η παράδοση, οι παντός είδους ιεράρχες να έχουν κοντά τους νεαρότερους κληρικούς που τους προστατεύουν και τους προωθούν- με τον οποίο συνυπήρξαν ως καλόγεροι σε κάποιο μοναστήρι και ασχολήθηκαν με τη σύνταξη κανόνων της μοναχικής ζωής। Οι σπουδαίοι αυτοί….φιλέλληνες ορίστηκαν προστάτες της Ελληνικής Παιδείας, όχι μόνο για τα παραπάνω καλά τους λόγια για τους Έλληνες γενικώς και τους αρχαίους μας φιλοσόφους,αλλά…ένεκα του γεγονότος ότι οι τρείς ούτοι πατέρες συνέδεσαν αρρήκτως το χριστιανικό ιδεώδες μετά του αρχαίου ελληνικού।
Σε τούτον τον τόπο υπερισχύει το ψεύδος και περισσεύει η υποκρισία.

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Και που τα είπε ο Ωσηέ ποιός τον άκουσε τότε και ποιός τον διαβάζει σήμερα ?

Επειδή δεν υπάρχει αλήθεια , ούτε αγάπη , ούτε γνώση του Θεού σε τούτη τη χώρα . Κατάρα και ψέματ…

Σοφία Σειράχ

Παιδί μου, μη στερήσεις από τον φτωχό τα μέσα συντήρησής του, κι αδιάφορος μην προσπεράσεις τον…

Σκέψεις από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο

Κατα Μάρκον Ι-31: Πολλοὶ δὲ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καὶ ἔσχατοι πρῶτοι.