Skip to main content

Μας αξίζει το Νόμπελ βλακείας. Μας το απονέμουν αλλά και το δικαιούμεθα.



synora ougroi 8 1 2016Που είναι οι συνοριό-φύλακες ; φυλάνε εφοπλιστές και δημοσιογράφους; Ούγγροι ελέγχουν τα ελληνικά σύνορα!θερμικές κάμερες και άλλον ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, Ούγγροι αστυνομικοί έπιασαν δουλειά από προχθές στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, «σαρώνοντας» τη μεθόριο για τον έλεγχο της διέλευσης μεταναστών. Στην περιοχή έφτασαν παράλληλα και Σλοβένοι συνοριακοί αστυνομικοί, εξοπλισμένοι…

με οχήματα αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ εδώ και δύο εβδομάδες περιπολούν κατά μήκος της συνοριογραμμής Σέρβοι και Κροάτες συνοριοφύλακες. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχύσουν την πολυεθνική δύναμη φύλαξης Τσέχοι και Σλοβάκοι αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν επαφές και με άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Πολωνία, για να σταλούν αστυνομικές δυνάμεις.
Τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης συμφωνίας μεταξύ των διωκτικών Αρχών των Σκοπίων με τις αντίστοιχες χωρών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, που επιτεύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από συνάντηση στην ουγγρική πόλη Σέγκεντ, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των διαδικασιών διέλευσης προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, που οδήγησε στη συνέχεια στο κλείσιμο των συνόρων της για όσους δεν έχουν υπηκοότητα Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν.
31 άτομα
Η ομάδα της ουγγρικής συνοριακής αστυνομίας, που έφτασε στη γειτονική χώρα την περασμένη Τρίτη, αριθμεί 31 άτομα και προβλέπεται να παραμείνει έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Εχει εγκατασταθεί στο ύψωμα 59 και της ανατέθηκε ο έλεγχος μιας περιοχής που περιλαμβάνει την περιοχή του Μόιν, ένα από τα περάσματα που χρησιμοποιούν συχνά οι μετανάστες.
Οι Ούγγροι αστυνομικοί πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με αστυνομικούς των Σκοπίων στη συνοριακή γραμμή με στόχο την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών από μη οριοθετημένα σημεία της μεθορίου και τη «σκανάρουν» με τις θερμικές κάμερες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης κινήσεων ακόμη και σε συνθήκες σκότους από μεγάλη απόσταση.
Παράλληλα, παρέχουν συνδρομή στις τοπικές αστυνομικές Αρχές για τον έλεγχο ταυτότητας των διερχόμενων προσφύγων από το οριοθετημένο σημείο διέλευσης της Ειδομένης, αλλά και το Κέντρο Προσωρινής Υποδοχής του Βίνογιουγκ στη Γευγελή, όπου μεταφέρονται με την είσοδό τους στη γειτονική χώρα.
Ανάλογη δράση έχουν αναλάβει από τις παραμονές των Χριστουγέννων 20 Σέρβοι και 10 Κροάτες αστυνομικοί, ενώ αυτές τις μέρες έφτασαν και Σλοβένοι, που έφεραν μαζί τους μεταξύ άλλων και σκύλους-ανιχνευτές.
Υπενθυμίζεται πως στη συνοριακή γραμμή Σκοπίων – Ελλάδας έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα από τη γειτονική χώρα συρμάτινοι φράχτες σε δύο τμήματα, ένα στην Ειδομένη Κιλκίς και ένα στη Νίκη Φλώρινας. Σύμφωνα με τις Αρχές της Σκοπίων, τις πρώτες πέντε μέρες του 2016 πέρασαν στη χώρα 11.766 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων για ολόκληρο το 2015 ήταν περίπου 700.000 άτομα.
Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι το τελευταίο 24ωρο πέρασαν από την Ειδομένη 1.945 πρόσφυγες, ενώ χθες δεν υπήρχε καθόλου αναμονή στα σύνορα.
Καμπανάκι Μουζάλα
Κίνδυνο εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα, λόγω της συνεχόμενης αυστηροποίησης των διαδικασιών στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παράλληλα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν τα σύνορα για όλους.
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, σήμερα το 50% των εισερχομένων από τα τουρκικά παράλια είναι μετανάστες, ενώ μέχρι πριν από δύο μήνες η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% μετανάστες. Είπε ακόμη πως για όσους παράτυπους μετανάστες δεν ζητήσουν άσυλο προβλέπεται επαναπατρισμός – εθελούσιος ή αναγκαστικός.πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης