Skip to main content

Στη φυλακή δήμαρχος για υπεξαίρεση χρημάτων για τα 21 θύματα στα Τέμπη



Σε ποινή φυλάκισης 18 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές %CE%B4%CE%B9%CE%BAΕφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας Ελευθέριος Βαλαβάνης για την υπεξαίρεση ποσού 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου την περίοδο 2001-2006.
Ο κ. Βαλαβάνης κρίθηκε ένοχος για την υπεξαίρεση των χρημάτων και οδηγείται στη φυλακή, καθώς.. αποφασίστηκε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών αλλά με αναστολή στον τότε ταμία του δήμου Αποστόλου Παύλου Κωνσταντίνο Γιδιώτη.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης της υπεξαίρεσης στον πρώην δήμο Αποστόλου Παύλου είχε δημιουργήσει αίσθηση καθώς μεταξύ των χρημάτων που έκαναν φτερά περιλαμβάνεται και ποσό 400.000 ευρώ που είχε δοθεί ως χορηγία από τον ΟΠΑΠ για να κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μακροχώρι και σε γειτονικό χωριό στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών στο τροχαίο στα Τέμπη στις 12 Απριλίου του 2013. Ο κ. Βαλαβάνης αρνήθηκε την υπεξαίρεση και υποστήριξε ότι μετέφερε ποσά προσπαθώντας να καλύψει τα ταμειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο δήμος. Ο δε πρώην ταμίας δήλωσε ότι ήταν άσχετος με την οικονομική διαχείριση, δεν είχε γνώσεις λογιστικής και ότι ήθελε να φύγει από τη θέση του αλλά δεν υπήρχε αντικαταστάτης. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ο κ. Βαλαβάνης ξέσπασε σε κλάματα.πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης